לזרוב 33, ראשון לציון 03-3819808 info@gish-vaadim.co.il

למה חשוב לעשות ביטוח לבית המשותף? - בוטיק הביטוח לועדי בתים

למה חשוב לעשות ביטוח לבית המשותף?

ינואר 1, 2021 gishvaad_admin Comments Off

למה חשוב לעשות ביטוח לבית המשותף?

ביטוח לבית המשותף מאפשר לכסות נזקי רכוש ופציעה בהינתן תאונות בשטח המשותף של מבנה משותף. באם התרחשה רשלנות או מחדל וישנה עילה לתביעה, חברת הביטוח יכולה לטפל בתביעה מתחילתה ועד סופה כמו גם לשלם את כספי הפיצויים באם מתבקש.

 מהי פוליסת ביטוח לבית המשותף?

אם יורדים לעומקה של פוליסת ביטוח לבית המשותף, הרי שניתן לבטח במסגרתה מספר חלקים שונים (או את כלל המבנה באופן גורף) של מבנה נתון כל עוד משמש למגורים בלבד (אלא אם כן נרכשו הרחבות). בין אם מדובר ספציפית על חדר מדרגות, חדרי הסקה, מעליות, שערים ו/או חלקים משותפים של תכולת הבית המשותף. ביטוח שכזה (ספציפית ביטוח מבנה; בהתאם לתנאי הפוליסה) כולל כיסויים לסיכוני אש, רעידת אדמה, דליפה במערכת החימום המרכזית, שיטפון וכיוצא בזה.

מה מכיל ביטוח לבית המשותף?

למעשה, יש שיגידו שפוליסת ביטוח לבית המשותף יכולה לכלול 4 חלקים: ביטוח צד ג’, ביטוח וועד הבית, ביטוח מבנה וביטוח חבות מעביד. כל אחד מהם מספק אספקט אחר של כיסוי לוועד הבית ולדיירי המבנה עצמו. כאשר שואלים “מדוע כדאי לעשות”, יש פשוט לעיין בכל אחד מהכיסויים ולראות אם משהו מהם אכן “שווה את זה”, או “רלוונטי” למבנה נתון. ברמה הפשוטה ביותר, הדבר יכול לספק הגנה למקרי תאונה בשטח המבנה, כך שחברת הביטוח תיקח אחריות על ההתנהלות המשפטית כמו גם על הפיצוי הכספי בהינתן הבקשה.

מה מטרתו של ביטוח צד ג’?

כאמור, ישנם 4 סוגים עיקריים של ביטוח לבית המשותף, ואם נרצה לדגום אחד מהם, כבר נוכל להבין את “הלמה”, או את ממד הכדאיות של ביטוח זה. אם ניקח לדוגמה ביטוח צד ג’, נוכל לראות כיצד ניתן לכסות שטחים של ממש במבנה המשותף, כך שאם קורה בהם דבר מה – האחריות המשפטית והכלכלית לא עומדת בפני הדיירים, אלא בפני חברת הביטוח המכסה זאת במסגרת הפוליסה שהציעה. אין זה אומר שעל וועד הבית להימנע מלקחת אחריות ולמנוע רשלנות ומחדלים במועד הראוי, אך זה כן אומר שאם מתרחש משהו יש תמיכה נוספת לוועד הבית ולבניין עצמו.

מה מטרתו של ביטוח חבות מעביד?

אם לדוגמה יש בור, שאחד הדיירים או עוברי האורח נופלים בו ועל פי כן מגיש תביעה אל מול הבניין, חברת הביטוח היא זו שתיקח על זה, כאמור, אחריות. במקרה אחר, ובו אותו תרחיש מתרחש דווקא עבור עובד – ביטוח חבות מעביד יכול להתאים, במסגרת ביטוח לבית המשותף. וזאת כי לאדם שנתן שירות למבנה יש מערכת יחסים של עובד מעביד עם הוועד, לפחות בחלק מהמקרים. כדי שגם במקרה זה חברת הביטוח תיקח אחריות, ביטוח חבות מעביד יכול להועיל.

כל סוגי הביטוחים שהעלינו עד כה, היו דוגמאות תמציתיות ומופשטות כדי להדגים את הכדאיות הכללית ותלוית ההקשר של ביטוח למבנה המשותף. ניתן לעיין בסוגי הביטוח הזמינים ואת הרלוונטיות שלהם למבנה נתון, כדי לבדוק אם חבילה ביטוחית כזו או אחרת אכן מתאימה.

 

 

למען הסר ספק, החברה עושה את מירב מאמצים על מנת לוודא שכלל המידע אשר מוצג במאמר זו הינו המידע המלא והמדויק ביותר, אך חשוב להדגיש כי עשויים להיות שינויים וכן להופיע במאמר אי דיוקים ו/או טעויות כלשהן שנכתבו בשוגג. אין להסתמך על מידע זה לשום מטרה, כל הסתמכות על המידע כאמור הינו באחריותו הבלעדית של עושה השימוש במידע בלבד. יודגש כי לא תישא החברה באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא אשר עשויים להיגרם, במישרין או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מאמר זה. כל האמור במאמר זה לא יהווה תחליף ליעוץ משפטי כלשהו או לייעוץ מסוג אחר אשר עושה שקלול של הנתונים והצרכים הספציפיים של כל מבוטח.
                                                    – צוות געש