לזרוב 33, ראשון לציון 03-3819808 info@gish-vaadim.co.il

  • ביטוח מבנה משותף

מה זה ביטוח מבנה משותף? מה תפקידו? ומדוע לרכוש אותו מלכתחילה? כל זה וקצת מעבר, בפסקאות הבאות.

מה תפקידו של ביטוח מבנה משותף?

ראשית, נרצה לדגום קצת את מהותו של ביטוח מבנה משותף. מהי מטרתו? מה הוא נועד לעשות? ובכן, כדי להבין זאת, אנא נדמיין שיש בניין ובו דיירים. בניין נורמטיבי לחלוטין כפי שניתן למצוא בכל עיר, או לפחות ברבות מהן. בבניין זה יש דיירים. באופן טבעי, היכן שיש רכוש, תנועה ואנשים – יש מקרים, התרחשויות. בין אם זה בלאי שמישהו לא תיקן, או חפץ שהיה מונח לא במקומו. ואם נערבב את זה עם אנשים שלא עד הסוף שמים לב לתנועתם, נוכל לקבל התרחשויות הקשורות לנזק שזירת התרחשותו היא בבניין עצמו או במתקניו.

על כן, בהינתן נזק שכזה, עובר האורח, הדייר או האורח בהחלט מחזיק ביכולת להגיש תביעה משפטית ולתבוע נזיקין. או במילים אחרות, יש לו עילה לתביעה משפטית. סכומי הנזקין הקשורים לפציעה כזו עלולים להגיע לרמות של אלפי שקלים, עשרות אלפי ואף מאות אלפי שקלים חדשים – אך אל חשש. ביטוח מבנה משותף מגיע להצלת המצב. וזאת כי, אם במקרה רגיל, דמי פיצויים של תביעה שכזו תפקידם להתחלק בין הדיירים – הרי שביטוח מבנה משותף לוקח את האחריות לתשלום לטובת חברת הביטוח עצמה. במילים אחרות, חברת הביטוח משלמת את דמי הנזקין, במידה ואותו אדם הגיש תביעה וקיבל את ממונו.

מה עלותו של ביטוח מבנה משותף?

האם לא עדיף פשוט לנסות להתנהל בלי ביטוח “ולראות מה יקרה”, אפשר לשאול. ובכן, לא בהכרח. זאת כי עלותו של ביטוח מבנה משותף יכולה לעמוד על כמה עשרות שקלים חדשים בחודש הנגבים מכל דייר. ועל פי כן, יכולה לרכוש לבניין כיסוי של כמה מיליוני שקלים. ובכך, גם אם התרחשה רשלנות או מחדל, זה בסדר. גם אם יש למישהו מסוים עילה לתביעה, זה בסדר. זה לא משהו שצריך להתעסק בו – מעבר ל-לעשות את המינימום, או את הסטנדרט – כדי לשמור על חלל בטוח. כלומר, אין צורך להפעיל מידה של אובססיה ופרנויה כדי לוודא שהשטח נקי מהאפשרות לפציעות או נזק לרכוש.

אילו סוגי ביטוח מבנה משותף ישנם?

ישנם סוגים שונים של ביטוח מבנה משותף. לא ניכנס לפרטיהם בכתבה זו, וניתן להשאיר לנו פרטים כדי לשמוע יותר על כל אחד מהם. בין הסוגים הקיימים הם ביטוח מבנה ורכוש, ביטוח צד ג’, ביטוח ראש ועד וביטוח חבות מעביד. בקצרה, ביטוח מבנה ורכוש מכסה נזקים שהתרחשו באזורים המשותפים למבנה המשותף, אך לא בתוך הדירות עצמן. ביטוח צד ג’ מכסים נזקים שתוצאתם מרשלנות התנהלות המבנה. ביטוח חבות מעביד, אשר דומה לביטוח צד ג’ אך מתייחס לעובדי ונותני שירות לבניין. וביטוח ראש ועד, המיועד, ובכן לראש הוועד – אשר ביכולתו להיתבע באופן אישי מתוקף תפקידו ומעורבותו האישית בהתנהלות הבניין.